top of page
basisonderwijs, speelgoedmuseum, Openbaar vervoer & speelgoed museum, doesburg, museum doesburg,

BASISONDERWIJS

Lespakketten

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum Doesburg biedt lespakketten aan voor het basisonderwijs in Doesburg en omgeving. De inhoud van deze lespakketten is gebaseerd op het reilen en zeilen in een museum.

Met het lespakket ‘De museumassistent’ wordt door middel van spannende en educatieve zelfwerkzaamheden aan de leerlingen duidelijk gemaakt welke functies er in een museum zijn.

Dit lespakket is tot stand gekomen in samenwerking met Erfgoed Gelderland.

Met de ‘speurtocht’ kunnen leerlingen in groepjes van twee door het museum ‘zappen’. Eerst vertelt een medewerker wat een museum is en verduidelijkt het een en ander met vraag en antwoord. Na de speurtocht wordt een aantal voorwerpen getoond met toelichting en soms ook voorwerpen met bewegende onderdelen.

Leuk schoolreisje

DE SPEURTOCHT EN DE LESKOFFER ZIJN TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR, OMDAT DEZE NOG MOETEN WORDEN VERTAALD NAAR DE NIEUW SITUATIE IN DOESBURG

Op zoek naar een leuk, educatief schoolreisje? Kom dan naar ons museum. Vele honderden kinderen hebben zowel individueel als in schoolverband kennisgemaakt met ons museum. De speurtocht ‘Jan de Stoker’ en het lespakket ‘De museumassistent’ maken deel uit van de schoolprogramma’s voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Voor docenten is een gratis docentenhandleiding beschikbaar. Hierin vindt men informatie over het educatieve materiaal van het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum. De nadruk wordt gelegd op het voorbereiden van het museumbezoek op school tijdens een voorbereidende les. Voor en de voorbereidende les: kunne leerlingen via internet veel over het openbaar vervoer en zijn geschiedenis vinden. De leerling kan daaraan natuurlijk op school werken, maar het onderwerp leent zich ook heel goed voor de thuissituatie.

bottom of page