top of page

EDUCATIE

In ons Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum bieden wij naast onze prachtige collecties ook veel informatie over de geschiedenis van het openbaar vervoer en natuurlijk de achtergrond van onze speelgoedcollectie. Voor basisscholen kan dit een leuk uitstapje zijn om in samenwerking met het museum meer te weten te komen over deze onderwerpen. Wij bieden lespakketten voor het basisonderwijs en handig lesmateriaal voor hun docenten. Mocht je als student of vanuit nieuwsgierigheid meer informatie willen over de voorwerpen in ons museum dan is het mogelijk om in overleg in onze archieven te duiken. Graag horen wij of we iets voor je kunnen betekenen. 

Leeg lokaal
Senior vrouwelijke leraar
Boekenkast met studieboeken

BASISONDERWIJS

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum  biedt lespakketten aan voor het basis onderwijs in Doesburg en omgeving. De inhoud van deze lespakketten is gebaseerd op het reilen en zeilen in een museum. 

VOOR DOCENTEN

Diverse groepen uit het onderwijs hebben het museum bezocht. Het museum spreekt meerdere leeftijdscategorieën aan. Voor het basisonderwijs en de laagste groepen van het voortgezet onderwijs wordt op dit moment lesmateriaal ontwikkeld.

BIBLIOTHEEK & STUDIE

Het museum beschikt over een steeds groter wordende gespecialiseerde bibliotheek, die onder begeleiding toegankelijk is voor onderzoekers en geïnteresseerden.

bottom of page